Учнівська вікі-стаття "Навчальний проект Що краще - бути здоровим чи хворіти

Матеріал з Iteach WIKI
Перейти до: Навігація, пошук

Назва проекту

"Навчальний проект Що краще бути здоровим чи хворіти?"

Автор проекта

Яременко Ольга Володимирівна

Тема дослідження

Здоровий спосіб життя

Тематичне питання (питання для дослідження)

Чи можна палити і займатися спортом одночасно?

Чи можна жити без цигарок?

Гіпотеза дослідження

Чи можна одночасно палити та займатися спортом?

Мета дослідження

Навчальний проект запланований з виховною метою, повинен сформувати в учнів чіткі уявлення проте, що куріння руйнує людину як психічно, так і фізично. Учні повинні дослідити причини, які призводять до куріння, та побачити наслідки цього вживання. В результаті аналізу отриманої інформації учні повинні публічно виступити з даної проблеми на виховній годині в групі, використовуючи результати створеного веб-сайту, публікації та презентації.

Результати дослідження

Створення презентації При підготовці і створенні презентації учні повинні навчитися виступати перед аудиторією, коротко формулювати свою думку, використовувати різні мультимедійні засоби і можливості для ілюстрування ідеї, гіпотези, висновків. Створення публікації. У них формуються уміння стисло, чітко представити результати досліджень, а також уміння відбирати найяскравіші переконливі факти для демонстрування думок, ідей. Учні повинні навчитися переконливо висловлювати власну думку використовуючи повні речення, розраховані на читання однією людиною, посилаючись при цьому на думки інших. та проаналізувати використаний матеріал. Створення Веб-сайту.

В учнів повинні сформуватися вміння ефективно спілкуватися з іншими людьми, враховуючи думку кожного, вміння збирати та обробляти інформацію за допомогою баз даних, використовуючи форми опитування, ефективно використовуючи засоби електронних комунікацій, також уміння аналізувати результати, представлені у вигляді текстової, цифрової та графічної інформації та уміння робити висновки і визначати проблемні запитання.

Висновки

Як кинути курити, вирішувати кожному, але варто задуматися, чи варто заради миттєвого задоволення ризикувати здоров'ям. Адже в хронічному бронхіті та енфеземе легенів, які можуть викликатися тютюновим димом, нічого хорошого і привабливого немає

Корисні ресурси

http://www.mterra.ru

http://www.edu.yar.ru

http://forum.kolbasers.ru

Інші документи

https://docs.google.com/file/d/0B4CAi6S087mZcURCWVp1dDdTbDQ/edit