Портфоліо Гордійової Любові Олександрівни для учнів 7 класу з біології "Петриківщина-перлина Дніпро-Орільського заповідника "

Матеріал з Iteach WIKI
Перейти до: Навігація, пошук

Буклет учителя

Publ1a.jpg Publ2a.jpg

Назва проекту

Петриківщина-перлина Дніпро-Орільського заповідника

Основний та другорядні (дотичні) навчальні предмети

ботаніка, географія

Навчальні цілі

Eкологічне виховання

Біологія: Рослини і середовище. Географія, екологія Розділ ІІІ. «Географічна оболонка та її складові». Тема 3.«Гідросфера». Уроки «Ріки» з елементами практичних робіт №10:«Позначення на контурній карті гідрологічних об`єктів», № 11: «Складання порівняльної характеристики водних об’єктів (за вибором)», № 12: «Визначення за картою географічного положення, напряму течії та найбільших приток однієї з річкових систем світу (за вибором)».

В учнів будуть формуватися навички створення презентацій, які будуть переконливими для учнів . В учнів будуть вдосконалюватися навички збирання даних кількома способами, аналізу, впорядкування, осмислення та опрацювання відомостей про місцевої природи, зокрема території Петриківки , як території заповідника. Учні навчаться переконливо демонструвати відомості про місцеву природу, добираючи відповідні аргументи за допомогою фотографій, презентацій або інших засобів візуалізації даних. Формування в учнів умінь. • аналізувати вплив будівництва об»їздної дороги на рослинність; • аналізувати статистичні дані природних ресурсів; • працювати як вчені з планування, проведення досліджень, аналізу та написання звітів проведених експериментів.

Вік учнів, клас

7 клас

Стислий опис проекту

Учні працюють в групах,кожна група утворює підгрупи, має свого ситуативного лідера і працює над окремим завданням розв'язання проектної проблеми.

Повний План вивчення теми

1. Визначення теми та її актуальність 2. Формування основного проблемного питання і проблемних питань 3. Обговорення плану роботи учнівв групах та індивідуально 4. Вибір можливих джерел інформації, етапів розвязання проблемних питань 5. Самостійна робота учнів в групах 6 Підготовка учнями звітів про виконану роботу 7. Представлення результатів 8. Презентація проекту 9. Оцінка результатів

Опис оцінювання

Провести обговорення та опитування учнів щодо визначення рівня попередніх знань для того, щоб визначити навчальні потреби учнів до початку їх роботи над проектами; продумати, як забезпечити учнів інформацією та допомогою у набутті необхідних навичок у разі необхідності. Учні використовують контрольний список для створення презентації для того, щоб спрямовувати свій процес навчання, відслідковувати зміни та здійснювати самостійну оцінку свого власного прогресу у навчанні. Записи в журналах спостережень та досліджень допомагають як вчителю, так і учням здійснювати моніторинг прогресу та краще розуміти зміст. Опитування використовується упродовж всієї навчальної теми для того, щоб допомогти учням розвивати свої навички мислення вищих рівнів та самостійно виконувати проекти. Індивідуальні консультації використовуються для сприяння моніторингу прогресу та підготовки відповідей на будь-які запитання учнів.

Діяльність учнів та вчителя

Вчитель інформує батьків про навчання за методом проектів за допомогою публікації. Проводить діагностичне опитування за допомогою опитувальника

На початку вчитель проводить бесіду з учнями з використанням презентації. Учні переглядають презентацію вчителя, виконують завдання для визначення навчальних потреб, які представлені у формі картки оцінювання та таблиці З-Х-Д відповідають на змістові питання у формі комп’ютерного тестування, знайомляться з тематичним та ключовим питанням, намагаються дати на них відповіді, висувають гіпотези. На цьому занняті учні діляться на 3 групи. Перед кожною групою ставиться тематичне питання, яке пропонує вчитель. Учні продумують план проведення дослідження, вибирають дослідницькі методи, форми представлення результатів, знайомляться із контрольними списками до підсумкових робіт (контрольний список оцінювання групової роботи, контрольний список вікістатті, контрольним списком до рефлексії наприкінці проекту, контрольним списком блогу. На цьому етапі перед початком дослідження, з учнями обговорюються запитання як знайти джерела достовірної інформації по темі дослідження і використати їх. Під час роботи над проектом вчитель демонструє презентацію вчителя завдань проекту, для залучення, допомоги і заохочення учнів для дослідження. Учні працюють у групах. Свої дослідження вони представляють у вигляді учнівської презентації, вікі статті, учнівського блогу. Для пошуку необхідної інформації учні використовують підручник, додаткову літературу та Інтернет. Знайшовши відповідну інформацію в Інтернеті діти записують адреси знайдених ресурсів у список використаних джерел . Учні використовуватимуть Інтернет для ефективного спілкування в чаті, для пошуку необхідної інформацію для створення презентації чи публікації; участі в інтерактивних обговореннях, отримання вражень та відгуків інших людей щодо створеного ними продукту. По завершенню роботи над проектом. Учні заповнюють журнал взаємного оцінювання. Протягом усієї роботи над проектом вчитель використовує електронну пошту для нагадування учням про наближення до наступного етапу роботи над проектом. Службу миттєвих повідомлень вчитель використовує для консультування учнів по мірі виникнення проблем чи питань (або в разі хвороби дітей). Завершується робота над проектом демонстрацією результатів досліджень кожної з груп на загально шкільній конференції та оцінюванням роботи учнів за допомогою критеріїв: критеріїв оцінювання оцінювання, критеріїв оцінювання блогу, критеріїв оцінювання інформаційної брошури, критеріїв оцінювання презентації

Відомості про автора

Ім'я, прізвище

Гордійова Любов Олександрівна

Фах, навчальний предмет

вчитель біології та хімії вищої категорії

Навчальний заклад

Петриківська СЗШ

Місто\село, район, область

Петриківка, Петриківський р-н, Дніпропетровська обл.

Контактні дані

lagord0508 gmail.com

Відомості про тренінг

Дати проведення тренінгу

29.10 - 10.11.2012

Місце проведення тренінгу

Петриківська СЗШ

Тренінг за 10 версією "Навчання для майбутнього", смт.Петриківка, 29 жовтня - 10 листопада 2012

Тренери

Гулько В. І,