Портфоліо Безмельцевої Олени Василівни на тему "Рід-родина-рідня"

Матеріал з Iteach WIKI
Перейти до: Навігація, пошук


Назва навчальної теми

Рід – родина - рідня

Основний та другорядні навчальні предмети

Природознавство, читання

Вік учнів, клас

3 клас, 8-9 років

Стислий опис проекту

Цей проект дослідницько – пошуковий, середньотривалий, груповий. Учні будуть проводити пошукову роботу і готувати відповідні презентації. Вони будуть збирати та опрацьовувати дані, які отримають від старших членів своїх родин . Додатково вони будуть створювати виставки, колективну газету.

План вивчення теми

План вивчення теми

План впровадження

Оцінювання

Оцінювання здійснюється за графіком оцінювання, що передбачає три етапи: а) оцінювання на початку проекту б) поточне оцінювання в) наприкінці роботи над проектом Інструментарій оцінювання включає: 1.Cамооцінювання : списки запитань для самоконтролю 2. Взаємооцінювання: усне, за допомогою анкет із заданими критеріями 3. Оцінювання учителем: презентацій, виступів учнів роботи в групах. Оцінювання здійснюється у формі підсумкової роботи за результатами дослідження сім’ї, як найвищої цінності для людини з врахуванням : - Робота над проблемною темою з використанням інтернет джерел - Унікальність пошукової роботи; - Репрезентативність та пізнавальне значення описуваного об’єкту; - Змістовність матеріалу; - Естетичне оформлення.

Методичні засади Попередні знання та навички 1. Вміння користуватися додатковою літературою. 2. Пошукова самостійна робота та аналіз знайденої інформації 3. Вміння користуватися комп’ютером та інтернет джерелами 4. Вміня працювати в группах.

Форма оцінювання

Графік оцінювання

Опитувальник

Оцінювання навичок самооцінювання

Журнал оцінювання

Критерії оцінювання

Діяльність учнів та вчителя

Помилка створення мініатюри: Файл не знайдено
Помилка створення мініатюри: Файл не знайдено

Учитель: До початку проекту Актуалізує у пам'яті усе, що стосується методу проектів:визначення навчальних потреб учнів, асоціативний кущ, заохочення відгуків від однокласників. Готує буклет про метод проектів, дидактичні матеріали для учнів, матеріали для оцінювання, інструкції, матеріали для фасилітації, розробляє анкету для попереднього опитування, обробляє результати анкетування, створює учительську презентацію. Розміщує на сайті школи інформацію про початок роботи над проектом.

На початку проекту Демонструє учням учительську презентацію. Допомогає учням об'єднатися у групи та вибрати лідера, розподілити обов'язки, затверджує графік роботи над проектом в кожній групі. Створює електронний журнал проекту.

В ході проекту Консультує учнів під час роботи над проектом. Відстежує роботу учнів, створює ситуацію успіху для найбільш проблемних учнів. Заохочує привітальними листівками на сайті школи та на дошці об'яв у школі. Готує учнів до публічної презентації своїх робіт. В кінці проекту Проводить презентацію проекта для запрошених (учні інших класів, батьки, адміністрація). Підводить підсумки проекта, вчить учнів рефлексії (що вийшло, що ні, чому?). Разом з учнями планує тему майбутнього проекту. Учні: До початку проекту 1.Знайомляться з буклетом про метод проектів. 2.Відповідають на запитання анкети. На початку проекту 1.Знайомляться з Учительською презентаціею. 2.Об'єднуються у групи та вибирають лідера, розподіляють обов'язки, створюють графік роботи над проектом в кожній групі. 3.Знайомляться з формами оцінювання, інструкціями та дидактичними матеріалами. В ході проекту 1.Консультуются у вчителя. 2.Виконують дидактичні завдання, готують презентації. 3.Знайомляться з різними джерелами інформації, вчаться її обробляти, робити висновки. 4.Створюють групові та індивідуальні роботи. 5.Готуються до публічної презентації своїх робіт. 6.Запрошують на презентацію гостей. В кінці проекту 1.Презентують усією групою свої роботи. 2.Підводять підсумки проекту, вчаться рефлексії (що вийшло, що ні, чому?). 3.Разом з вчителем планують тему майбутнього проекту.

Буклет

Учнівська перезентація

ЗХД

Учительська презентація

Мій журнал досліджень до проекту

Форма батьківського дозволу

Інструкція для фасалітації

Відомості про автора

Ім'я, прізвище

Безмельцева Олена Василівна

Фах, навчальний предмет

Учитель початкових класів

Навчальний заклад

Петропавлівська загальноосвітня школа з професійним навчанням І-ІІІ ступенів №2

Місто\село, район, область

смт. Петропавлівка, Дніпропетровська обл.

Контактні дані

elenaru201401@gmail.com

Відомості про тренінг

Дати проведення тренінгу

13-25 січня 2014

Місце проведення тренінгу

Петропавлівська загальноосвітня школа з професійним навчанням І-ІІІ ступенів №2

Тренери

Туренко В.А.